Sarasvati mantra’s

ॐ या कुन्देन्दुतुषारहार धवला या शुभ्रवस्त्रावृता।
या वीणावरदण्डमण्डितकरा या श्वेतपद्मासना॥
या ब्रह्माच्युतशंकरप्रभृतिभिर्देवैः सदा वन्दिता।
सा मां पातु सरस्वती भगवती निःशेषजाड्यापहा॥

ॐ yā kundendu-tuṣāra-hāra dhavalā yā śubhra-vastrā-vṛtā;
yā vīṇā-varadaṇḍa-maṇḍita-karā yā śveta-padmāsanā.
yā brahmācyuta-śaṃkara-prabhṛtibhir-devaiḥ sadā vanditā;
sā māṃ pātu sarasvatī bhagavatī niḥ-śeṣa-jāḍyā-pahā.

O zij die een krans draagt van mooie witte jasmijnachtige bloemen die als ijzige dauwdruppels zijn. O zij die bedekt is met puur witte kleding. O zij wiens handen gesierd zijn met de excellente veena. O zij die gezeteld is op een witte lotusbloem. O zij die standvastig wordt vereerd door Brahma, Vishnu, Shiva en alle andere goddelijke gedaantes. Schenk mij het licht van kennis, o hoogste moeder Sarasvati. Verwijder de luiheid en inactiviteit van mijn hoofd.

ॐ सरस्वती नमस्तुभ्यं वरदे कामरूपिणी।
विद्यारम्भं करिष्यामि सिद्धिर्भवतु मे सदा॥

ॐ sarasvatī namas-tubhyaṃ varade kāmarūpiṇī;
vidyārambhaṃ kariṣyāmi siddhir-bhavatu me sadā.

O Sarasvati, ik buig tot u, die de vervuller is van mijn wensen. Ik start met studeren met het gebed dat ik altijd succesvol mag wezen in het vergaren van kennis.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *