Het is niet altijd makkelijk

Veel bloggers zullen je vertellen dat reizen de beste ervaring is die iemand kan hebben. Ja, het is de beste ervaring, maar je moet ook weten dat het niet altijd prettig of makkelijk is. Het is niet zoals de perfecte ervaringen waar veel bloggers je over vertellen. Uit mijn eigen ervaring kan ik je vertellen dat reizen soms echt verschrikkelijk is!

Je zult veel problemen tegenkomen, misschien wel meer als je een vrouw bent. Je zult anders zijn dan veel mensen, dus is het waarschijnlijk dat mensen je vaak zullen aan- of nastaren. Mensen zullen proberen indruk op je te maken, alleen maar om seks met je te hebben. Agressieve verkopers zullen achter je aan zitten… Problemen met bankieren, accommodaties die volgeboekt zijn, vieze badkamers en toiletten, ziek worden, niet in staat zijn te slapen (bijvoorbeeld door snurkende kamergenoten), bestolen worden, spullen kwijtraken (is mij al heel vaak gebeurd), karig eten… Natuurlijk zul je ook treinen en bussen missen… De lijst van vervelende dingen die kunnen gebeuren, kan zo wel doorgaan. Je begrijpt wel wat mijn punt is, toch? Reizen is niet alleen maar La La Land!!

Ik zeg niet dat reizen gevaarlijk is of je niet moet reizen. Ik probeer alleen een realistisch beeld te schetsen. Je moet weten dat je dit soort dingen kunt verwachten en je er mentaal op voorbereiden. Dan zullen de dingen namelijk niet zo vervelend uitpakken als wanneer je niet was voorbereid.

Nee, het zal niet de hele tijd alleen maar makkelijk zijn. Ja, er zullen uitdagingen zijn. Maar ook dat is onderdeel van de reis. De vraag is hoe jij ermee omgaat. Situaties zijn niet slecht, zolang jij ze maar omarmt en er het beste van maakt!

Het is niet altijd makkelijk, maar het is het zeker waard!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *