Waarom je solo moet reizen

Solo reizen betekent onafhankelijk reizen! Geen vastgestelde reizen, geen gidsen, geen compromissen… Je bent vrij om te gaan waar en wanneer jij dat wilt! Solo reizen is de meest fantastische manier van reizen, vooral als je onafhankelijk wilt zijn.

Je reis is flexibel, kosten zijn laag, het is makkelijker om een slaapplek te vinden, het is lichtgewicht qua spullen (slechts jij en jouw backpack), het is ultieme vrijheid en je zult veel meer mensen ontmoeten dan wanneer je met andere mensen reist. Als je solo reist, is het makkelijker om je met andere mensen te verbinden; vaak voelt het als speeddaten, maar dan met vrienden. Je zult dagelijks zoveel verschillende mensen ontmoeten en het is dan volledig jouw keuze of je met iemand wilt optrekken en zo ja, hoe lang, waar en wanneer.

Zelf vind ik solo reizen ook erg goed voor je persoonlijke groei. Het is de ultieme test van hoe vindingrijk je bent en hoe makkelijk het voor jou is om je aan te passen aan nieuwe culturen en omgevingen. Alles dat tijdens jouw reizen gebeurt, zal je dwingen om beslissingen te maken (en dat zul je volledig zelf doen) en grenzen te stellen (evenals ze te verleggen). Elke keer dat je dat doet, zul je een nieuwe, betere en sterkere versie van jezelf neerzetten. Solo reizen is de ultieme manier van onafhankelijk reizen, met de beste gelegenheden om mensen te ontmoeten, gepaard met geweldige en zeldzame ervaringen.

Vooral als je uit een welgesteld land of gebied komt, is het waarschijnlijk dat de media allerlei donkere verhalen zal vertellen over de plaatsen die je zult bezoeken. Alsof India het land is van verkrachtingen en kastes, Pakistan het land van terroristen, Afghanistan een oorlogsgebied, het Midden-Oosten vrouwonvriendelijk en Afrika zeer arm en onhygiënisch. Natuurlijk zit er een beetje waarheid in en gebeuren dit soort dingen; we moeten hier bewust van zijn. Maar laten we niet overdrijven. De ergste dingen die meestal gebeuren met reizigers, zijn berovingen, hogere prijzen voor producten & diensten of aftroggeling met zielige verhalen van vermeende bedelaars. Het is niet zo dat het vanzelfsprekend is dat reizigers worden ontvoerd door terroristen of aangevallen door wilde dieren of iets dergelijks.

Hoewel reizen in vreemde landen eng klinkt, is het het beste om verwachtingen te laten varen en het beste te maken van alles wat je krijgt, zelfs als dat angsten zijn. Net als bij alle nieuwe dingen, zullen de dingen in het begin moeilijk en ongemakkelijk zijn. Maar als je er eenmaal aan gewend bent, wil je niets anders. Geloof me, je zult genieten van de reis.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *