Tijd vinden om te reizen

Als ik met anderen over reizen praat, krijg ik meestal te horen dat ze niet kunnen reizen omdat ze geen tijd hebben of omdat ze geen geld hebben. Vooral tijd is misschien wel ons meest waardevolle bezit. Het is een deel van ons leven dat we geven, dus kunnen we het maar beter wijs besteden. Dat is precies mijn punt wanneer ik mensen aanmoedig om te reizen: we hebben bijna geen tijd meer!

Veel mensen zijn zo druk bezig met werken, geld verdienen, materiële zaken verzamelen en de kost verdienen, dat ze vergeten hoe waardevol het is om tijd te besteden aan niet-materiële zaken. Dingen als een mooie zonsondergang, ’s nachts naar sterren kijken en tijd doorbrengen met dierbaren komen in de meeste gedachten niet eens meer op. Reizen is zelfs een stap verder. Naar een andere omgeving gaan, een ander milieu, om te zien wat voor kleine plek op de wereld we eigenlijk bezetten. Een onbekende plaats waar je de wereld kunt ontdekken en de gelegenheid krijgt om je met jezelf te verbinden, op een manier waarop je dat nog nooit eerder hebt gedaan. Voor veel mensen is dit een heel zeldzame ervaring.

Reis over de aarde voordat de aarde over jou reist

Er is zoveel te zien, voelen en verbinden in deze wereld en onze tijd is beperkt. Wil je echt je hele leven alleen maar werken, geld verdienen en rekeningen betalen? Laten we eerlijk zijn: op een dag ga je dood. Niemand heeft je beloofd dat er een morgen zal zijn. Misschien red je vanavond niet eens. Dus als het zeker is dat onze tijd beperkt is en we geen garantie hebben dat er een morgen zal komen, hoe kunnen we tijd dan als een excuus gebruiken om niet te reizen? Ik weet zeker dat reizen een veel betere tijdsinvestering is dan een hele dag werken, toch? 🙂

Er is altijd een weg als je het echt wilt

Het punt is: als je iets echt wilt, dan zul je een weg vinden. Het is niet makkelijk, maar met hard werken en vastberadenheid zullen tijd en geld zich vanzelf manifesteren. Als je een baan hebt of een gezin waar je rekening mee moet houden, kijk dan in ieder geval naar de feestdagenkalender. Markeer tenminste een weekend per maand om een korte reis te maken naar een bestemming waar je nog niet eerder bent geweest, al is het dichtbij huis. Als het niet een weekend is, dan op z’n minst een dag om een korte trip te maken. En als je meer wilt, breng dan elk kwartaal een week (of op z’n minst een midweek) op een andere plek door. Ga alleen, met een vriend(in), je partner of neem zelfs je gezin mee! Haal jezelf gewoon af en toe eens uit het dagelijkse leven.

Stel je voor dat de arts zegt dat je nog maar 3 maanden te leven hebt. Zou je nog steeds op dezelfde manier leven waarop je nu leeft?

Maak tijd om te reizen. Streef naar je passies. Leef je dromen. Uiteindelijk zul je alleen maar spijt hebben van de dingen die je niet hebt gedaan.

Spijt is alles behalve fijn, dus neem de stap nu.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *