He Shaarde Maa

हे शारदे माँ, हे शारदे माँ।
अज्ञानता से हमे तार दे माँ॥

he śārade mā, he śārade mā.
ajñānatā se hame tāra de mā.

O moeder Sharda, o moeder Sharda.
Verlos me van mijn onwetendheid, o moeder.

(तू स्वर की देवी, ये संगीत तुझसे।
हर शब्द तेरा है, हर गीत तुझसे॥) (२x)
हम है अकेले, हम है अधूरे।
तेरी शरण मे हमे प्यार दे माँ॥
हे शारदे माँ, हे शारदे माँ।
अज्ञानता से हमे तार दे माँ॥

(tū svara kī devī, ye saṃgīta tujhase.
hara shabda terā hai, hara gīta tujhase.) (2x)
ham hai akele, ham hai adhūre.
terī śaraṇa me hame pyāra de mā.
he śārade mā, he śārade mā.
ajñānatā se hame tāra de mā.

U bent de godin van tonen, dit lied is dankzij u.
Elk woord is afkomstig van u, elk lied is dankzij u.
Wij zijn alleen, wij zijn incompleet.
Schenk ons de liefde van uw hoede.
O moeder Sharda, o moeder Sharda.
Verlos me van mijn onwetendheid, o moeder.

(तू श्वेत वर्णी, कमल पे विराजे।
हाथो मे वीणा, मुकुट सिर पे साजे॥) (२x)
मन से हमारे मिटा दे अन्धेरे।
हम्को उजालो का संसार दे माँ॥
हे शारदे माँ, हे शारदे माँ।
अज्ञानता से हमे तार दे माँ॥

(tū śveta varṇī, kamala pe virāje.
hātho me vīṇā, mukuṭa sira pe sāje.) (2x)
mana se hamāre miṭā de andhere.
hamko ujālo kā saṃsāra de mā.
he śārade mā, he śārade mā.
ajñānatā se hame tāra de mā.

U bent zuiver van aard en een lotusbloem is uw zetel.
In uw handen heeft u een veena en op een kroon siert uw hoofd.
Vernietig het duister in onze harten/geesten.
Schenk ons een verlichte wereld, o moeder.
O moeder Sharda, o moeder Sharda.
Verlos me van mijn onwetendheid, o moeder.

(ॠषियो ने समझी, मुनियो ने जानी।
वेदो की भाषा, पुराणो की वाणी॥) (२x)
हम भी तो समझे, हम भी तो जाने।
विद्या का हम्को अधिकार दे माँ॥
हे शारदे माँ, हे शारदे माँ।
अज्ञानता से हमे तार दे माँ॥

(ṛṣiyo ne samajhī, muniyo ne jānī.
vedo kī bhāṣā, purāṇo kī vāṇī.) (2x)
ham bhī to samajhe, ham bhī to jāne.
vidyā kā hamko adhikāra de mā.
he śārade mā, he śārade mā.
ajñānatā se hame tāra de mā.

De zieners hebben het begrepen, de geleerden kennen het;
de taal van de veda’s en de verhalen van de Purana’s.
Moge wij het ook begrijpen, moge wij het ook kennen.
Schenk ons het recht op kennis.
O moeder Sharda, o moeder Sharda.
Verlos me van mijn onwetendheid, o moeder.

4 antwoorden
 1. debbie
  debbie zegt:

  Ik zit zelf ook in die situatie, zelf weet ik niet wanneer mijn hulp van boven zal komen.. Ben moe om nog verder te gaan, weet niet meer wat ik moet doen. sta met mijn beide handen in mijn haar van wanhoop..

  en inderdaad, vertrouwen ben ik vrijwel verloren het vertrouwen wat ik had is echt weggevaagd.. Hoop echt dat het goed komt, daar ik ook een kleine van 1 jaar heb en zij mijn leven is.. voor haar doe ik alles om haar te kunnen voorzien van alles wat mijn engel nodig heeft..

  Beantwoorden
  • Ranjita
   Ranjita zegt:

   Hoi Debbie, de hulp van boven is er altijd. Je moet er alleen voor open staan om het te kunnen zien en vervolgens er de stap toe zetten. Dat kan heel moeilijk zijn, omdat in zulke gevallen vaak verschillende emoties en gedachten je proberen tegen te houden. Maar energie is net als elektriciteit. Hoe moeilijk het ook is, je zult een knop moeten omzetten om die energie in werking te stellen.

   Zo zul je ook die auto, boot of helikopter in moeten stappen om uit de bedreigende omgeving te komen, anders zul je verdrinken net als de man in het verhaal. Als je eenmaal bent ingestapt, word je vanzelf naar een plek gebracht waar het veiliger is.

   Ik weet dat woorden vaak makkelijk klinken, vooral als je vertrouwen vaak is vertrapt. Maar ik denk dat je soms bepaalde “risico’s” moet nemen in het leven. Je kunt stil zitten, maar dan verandert er niets aan je situatie. Je kunt ook een hulpverlener met goede referenties benaderen, dan kan het in elk geval alleen maar beter worden.

   Beantwoorden
 2. debbie
  debbie zegt:

  Hoop dat je gelijk hebt, want nu schijnt de licht echt nergens..
  Tegenslag na tegenslag..

  Maar zoals je zelf al zei mijn vertrouwen is idd vertrapt..
  Raar maar waar, ben wel blij dat er soms iemand is die er naar me luistert en enig advies geeft en geloof me diegene is zeker geen familie want van hun hoef je helemaal niks te verwachten dan alleen maar verdriet..

  Laat ik het zo zeggen, al is mijn vertrouwen in hem niet meer maar een ding is er wel en dat is mijn doel en motivatie met of zonder goedkeuring zal ik deze behalen.. Leven is al kort genoeg, daarvan zal ik het meeste genieten.. of het nou is toegestaan of niet..

  Beantwoorden
  • Ranjita
   Ranjita zegt:

   Probeer sterk te zijn en je te focussen op het positieve in het leven. De donkere wolken zullen op een dag weggaan en dan zal de zon zich weer laten zien.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *