• Ook voor astrologische consulten

    Heb jij behoefte aan goede raad en adviezen op jouw levenspad? Ben jij op zoek naar meer inzicht in jezelf, je levensloop en eventuele hemelse invloeden op jouw leven? Dan kan vedische astrologie een uitkomst bieden.

    Vraag consult aan

Welkom op HindoeDharma.nl!

  • 7 dagen per week bereikbaar

  • Ook voor een luisterend oor, persoonlijk advies of een coachtraject (op afspraak)

  • Online cursussen in vedische astrologie, karmakaand/hindoerituelen en Hindi, te volgen op je eigen tijd en locatie

  • Astrologische consulten: janma kundali, carrière, relaties, kinderen of financiën

  • Reisadvies voor een unieke reis in India volgens jouw budget en voorkeuren

  • Online registratieproces OCI card voor jou in orde gemaakt

Over HindoeDharma.nl

Het hindoeïsme is een rijke religie met wijsheden van 6000 tot 7000 jaar oud. De talloze geschriften, filosofische scholen, religieuze voorgangers, sekten en subsekten hebben elk hun eigen verhaal, perspectief, focus en nadruk. Dat maakt het zeer complex om het hindoeïsme te begrijpen. Laat staan toe te passen in de moderne (Nederlandse) samenleving.

HindoeDharma.nl is mijn poging om het hindoeïsme duidelijk, praktisch en overzichtelijk te maken. Door terug te gaan naar de kernwaarden, die kernwaarden te benadrukken en mensen op weg te helpen in het uiting geven aan die kernwaarden in de moderne wereld waarin wij leven. Dharma en persoonlijke ontwikkeling staan hierin centraal.

Voor iedereen

HindoeDharma.nl is er voor de moderne hindoe die graag de ‘waarom’-vraag stelt, maar ook voor de traditionele hindoe die graag vasthoudt aan rituelen én de nieuwsgierige persoon die gewoon meer wil weten over het hindoeïsme. En voor alle andere geïnteresseerden 🙂

Geen gedoe

Bij HindoeDharma.nl krijg je geen hele verhalen over hoe geweldig het hindoeïsme is en hoe belangrijk het is om het hindoeïsme te praktiseren, over te dragen, rituelen te verrichten et cetera. Het moet een way of life zijn en vanuit jezelf komen; geen verplichting of opgelegde regels.

Duidelijke taal

Het hindoeïsme en haar rituelen zijn geen rocket science. Of je er nu al jaren mee bezig bent of net kennis hebt gemaakt; HindoeDharma.nl legt het allemaal helder, praktisch en overzichtelijk uit, zodat het voor iedereen te begrijpen is. Gewoon in het Nederlands.

Wil je een donatie doen voor het werk, de kosten en de tijd die ik maak om artikelen te schrijven, activiteiten te organiseren en alle vragen te beantwoorden? Of omdat je graag op deze manier je dankbaarheid wilt uitdrukken, om wat voor reden dan ook?

Jouw donatie is van harte welkom en ik voel me er ontzettend door gesteund.

Hoewel HindoeDharma.nl mijn passie is en ik mij belangeloos inzet om de hindoe dharma voor een ieder toegankelijk te maken, is het voor mij soms een uitdaging om financieel rond te komen. Kennis van de hindoe dharma opdoen en met anderen delen is namelijk iets wat ik fulltime doe. Dat wil ik hoe dan ook blijven voortzetten.

Mocht je iets willen geven, dan kan dat via rekeningnummer NL70 ASNB 0781 2445 95 t.n.v. Inspire Creations of via dit iDeal-formulier.

[paytium name=”Donaties” description=”Donaties”]
[paytium_field type=”open” label=”Donatie:” default=”25″ /]
[paytium_total label=”Doneren” /]
[paytium_button label=”Doneren” /]
[/paytium]

Mijn naam is Ranjita, ik ben 28 jaar en ik ben een trotse hindoe die graag haar kennis & ervaringen met anderen deelt. Al sinds 2006 help ik hindoes en geïnteresseerden op weg in hun zoektocht naar antwoorden als het gaat om het hindoeïsme, zingeving in het leven en persoonlijke ontwikkeling.

Opgegroeid in een orthodoxe hindoefamilie ben ik altijd op zoek geweest naar een logische, praktische en duidelijke benadering van het hindoeïsme. Als kind vergaarde ik mijn kennis door naar familieleden en pandits te luisteren, als puber begon ik intellectuele kennis op te doen door zelf de geschriften te lezen en sinds 2013 ben ik mijn kennis aan het omzetten in wijsheid door persoonlijke ervaring.

Ik geloof niet (meer) in een hindoeïsme dat gebaseerd is op autoritaire personen en geschriften; ik geloof in hindoe dharma, een universele wet en levensleer die je op verschillende manieren kunt praktiseren, als je dat maar bewust en vanuit je eigen zingeving, beleving en persoonlijke behoefte doet. Ook moet het passen bij de moderne samenleving waarin wij leven.

Door mijn zoektocht heb ik mogen ervaren hoe waardevol het hindoeïsme is als je de kwaliteit van je leven wilt vergroten. Ik heb veel meegemaakt in mijn leven en het hindoeïsme heeft mij altijd handvatten gegeven om mezelf op persoonlijk vlak te ontwikkelen en in mijn eigen kracht te leren staan. Deze waardevolle rijkdom deel ik graag met anderen.

Mijn missie is dan ook om dharma voor iedereen toegankelijk & bruikbaar te maken en mensen mee te nemen op ontdekkingsreis door wat deze universele levensleer biedt. Mijn focus hierbij is persoonlijke ontwikkeling, iets wat mij enorm drijft en waar ik ook zelf dagelijks mee bezig ben.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!