Over HindoeDharma.nl

Hallo, Ram Ram en namaskaar!

De missie van HindoeDharma.nl is om de hindoe dharma voor iedereen toegankelijk te maken, vooral als bewuste en praktische way of life in een moderne wereld.

Op de homepage en blogpagina las je al in het kort wat over mij. Aangezien lezers vaak meer over mij willen weten, vertel ik hier mijn verhaal.

Mijn naam is Ranjita en ik startte HindoeDharma.nl in 2006, toen ik voor het eerst bewust op zoek ging naar mijn culturele en religieuze roots. Ik was toen 14 jaar en zat op de middelbare school. Sinds twee jaar woonde ik ver weg van mijn orthodoxe hindoefamilie en de lessen Levensbeschouwing op school zetten mij enorm aan het denken. Vooral over het hindoeïsme dat ik had meegekregen en vele (levens)vragen waar ik mee zat. Ik begon hierover te schrijven, zodat ik voor mezelf dingen helder kreeg en een naslagwerk had.

Tien jaar lang las ik vele hindoegeschriften, van Bhagavad Gita, Ramayana, Purana’s en Mahabharata t/m Veda’s en Upanishads en van alles ertussenin. Ik was vooral op zoek naar een logische, praktische en duidelijke benadering van het hindoeïsme. Dat miste ik in mijn familie en ook pandits stonden niet open voor dialogen. Alles wat ik leerde, schreef ik op en plaatste ik op mijn website. Dat deed ik iedere dag. Al snel kwamen er veel bezoekers op de site en ontstonden er mooie dialogen. Ik was duidelijk niet de enige die behoefte had aan helderheid.

Mijn zoektocht werd een serieuze missie. In 2015 startte ik Stichting Hindoe Dharma Nederland en begon ik met het organiseren van themamiddagen, workshops en lezingen. Door gebrek aan middelen en vrijwilligers heb ik de stichting twee jaar later moeten opheffen. Met de website ging ik natuurlijk gewoon door. Ook workshops en cursussen hield ik in mijn eentje draaiend. Daarnaast bouwde ik aan mijn fulltime carrière als communicatieadviseur. Dat werd mij teveel en ik heb twee keer een burn-out gehad. Dat leidde ertoe dat ik nu moest ‘kiezen of delen’. Mijn missie was mij te waardevol om op te geven, dus besloot ik van HindoeDharma.nl mijn betaalde werk te maken.

Mijn doel is om hindoes en andere geïnteresseerden op weg te helpen in hun zoektocht naar antwoorden als het gaat om het hindoeïsme, dharma, levensvragen en persoonlijke ontwikkeling. Dat doe ik door het geven van persoonlijke begeleiding, coaching en cursussen. Daarnaast plaats ik regelmatig leerrijke berichten op de website en social media. Na mijn laatste burn-out wilde ik ook meer ruimte geven aan mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Daarom gooide ik mijn leven om, pakte ik mijn backpacks in en vertrok ik op een lange spirituele reis in India. Ondertussen blijf ik online actief met de activiteiten van HindoeDharma.nl.